Nastavení AP a nastavení operačního systemu-Win 98 a XP.

x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
x
Pravidla fóra
x
x
FAQ - Často kladené otázky a odpovědi - forum je zamčeno pro neaktuálnost informací.
dotazy posílejte na spravci@... nebo rada@... ....@pvfree.net
Mnoho informací naleznete na webu http://www.pvfree.net
x
x

Nastavení AP a nastavení operačního systemu-Win 98 a XP.

Příspěvekod Honza 2 » 08 říj 2004 (pát), 4:39

Poctivě jsem prošel všechny stránkyPVfree.net ale co jsem hledal jsem nenašel.Ne každý je ve WIFI profik a tak nevím jak nastavit AP.Koupil jsem AP IEEE 802.11b a k tomu jsem vyfasoval anglický manual.To mohl být už klidně v Japonštině.Po třech hodinách hledání na netu jsem zjistil,že překlad asi neexistuje.Takže kdyby se toho někdo ujal,kdo tomu rozumí,určitě by to udělalo mnohým novým členům obrovskou radost,a nejenom nastavení AP ale i nastavení devadesát osmiček a XP.Až mě to bude perfektně chodit tak si rád počtu o regulaci výkonu.
Honza 2
 

Příspěvekod catman » 08 říj 2004 (pát), 10:21

pro Anonymní Honza2 :
:?: co vlastně chceš nastavovat? AP ( acces poin - přístupový bod ) je zařízení, které něco poskytuje, client ( klient-zákazník ) je zařízení, které něco odebírá.
:arrow: Pokud sám chceš provozovat AP, mrkni do svého manuálu, co a jak se nastavuje. Nastavení jednotlivých zařízení je téměř vždy specifické pro jednotlivé modely, proto by jsi musel uvést, o jaký model se jedná.
:arrow: Pokud se chceš jako klient připojit k nějakému AP, musíš vědět, zda ti IP adresu a další parametry pro ruční nastavení sdělí správce AP, nebo jestli funguje automatická konfigurace pomocí DHCP serveru.
:arrow: Pokud se chceš připojit na některý AP v síti PVfree.net, podívej se do mapy sítě a najdi si správce AP a dotazuj se přímo jeho, případně můžeš i zde ve fóru.
:!: Připojení bez registrace a členství v PVfree.net ale je časově omezeno, zpravidla 14 dní. Poté správce AP zakáže tvůj přístup do sítě.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12207
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod radekpv » 08 říj 2004 (pát), 11:24

nic ve zlém , ale obrať se na toho, kdo ti prodal AP, ať ti pomůže s instalací.
Další možnost je nastudovat vše potřebné a udělat si sám.
Zatím mi to připomíná situaci, že sis koupil hromadu součástek a teď sháníš někoho, kdo ti z nich udělá pojízdné auto.
radekpv
 

Re: Nastavení AP a nastavení operačního systemu-Win 98 a XP.

Příspěvekod catman » 08 říj 2004 (pát), 12:41

Honza 2 píše:Koupil jsem AP IEEE 802.11b a k tomu jsem vyfasoval anglický manual.To mohl být už klidně v Japonštině.Po třech hodinách hledání na netu jsem zjistil,že překlad asi neexistuje.

Faktem je to, že u každého elektronického zařízení musí být návod k obsluze v českém jazyce, ukládá to ?obchodní zákoník? .
Ale jak podrobný bude, to zákon nestanovuje.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12207
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Re: Nastavení AP a nastavení operačního systemu-Win 98 a XP.

Příspěvekod ka-spel » 08 říj 2004 (pát), 15:10

catman píše:Faktem je to, že u každého elektronického zařízení musí být návod k obsluze v českém jazyce, ukládá to ?obchodní zákoník? .
Ale jak podrobný bude, to zákon nestanovuje.


Není to tak jednoznačné. V případě PC komponent jsou považovány jako náhradní díly a tak se na ně Obchodní zákoník nevztahuje. Neboť se počítá s tím, že sestavování bude dělat někdo znalý (servis). Stejně tak je to i u autodílů - tam taky nemáš návod, jak to namontovat. Já neměl český návod k základní desce, grafice, routeru Asus. U monitoru byl. Tam už se předpokládá laická obsluha.
ka-spel
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 3080
Registrován: 10 bře 2004 (stř), 10:06
Bydliště: náměstí Spojenců

Příspěvekod catman » 08 říj 2004 (pát), 15:20

např. tvůj Router Asus Wl500 není zařízení, které by se montovalo do něčeho, kde by pak fungoval jako jeho součást. Jako samostatný funkční celek má mít svůj český návod.
Spor o návody ale není předmětem tohoto vlákna, pokud tazatel nemá návod a není schopen zvládnout překlad a nastavení sám, může o nastavení požádat prodejce - zřejmě za úplatu, a/nebo sdělí čím a kam se chce připojovat/poskytovat a případně odkaz na inet, kde je návod a snad se najde někdo, kdo bude mít čas a poradí a/nebo mu to nasataví.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12207
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod ka-spel » 08 říj 2004 (pát), 15:29

To máš pravdu, je to samostatné zařízení, tak jak monitor. Zde máš na český návod při koupi nárok. Obecně však prodejci kalkulují s tím, že si to nikdo, kdo tomu nerozumí nebude kupovat. Nastavení si však musíš připlatit. Stejně tak jsem si musel připlatit nastavení Bluetooth modemu, který ani podle návodu nešel rozeběhnout. :cry:
ka-spel
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 3080
Registrován: 10 bře 2004 (stř), 10:06
Bydliště: náměstí Spojenců

Příspěvekod lyon667 » 08 říj 2004 (pát), 18:12

Honza 2: No vis, ono na trhu je nekolik desitek, mozna i stovek ruznych prokuktu, a pravidlem byva, ze prakticky kazdy vyrobcema svoje vlastni konfiguracni postupy pro to ktere zarizeni, tudiz neni v nasich silach neco takoveho popisovat, zvlast v takovem rozsahu. Jak se konfiguruji zakladni sitove parametry v tom a tom operacim systemu je veci kazdeho uzivatele, nejak nemame kapacity na to, psat navody, jak si nastavit rozliseni obravoky a podobne.

U hardwaroveho AP jako samostatne prodavaneho zarizeni by mel byt, jak tu jiz padlo, pribalen cesky manual. Doporucuji se obratit na prodejce, ktery by mel byt povinen tento manual zajistit, ale i presto, to je takovy problem si to precist v anglictine (ci nemcine ci jinem jazyce) ??

Bohuzel se casto setkavam s dotazy, ktere jsou polozene stylem "nefunguje mi pocitac, co mam delat?". Nikdo, ani veci znaly odbornik neni vestec, ktery by sedel u sve sklenene koule, nebo si reseni cucal z prstu. Proto je vzdy nutne polozit dotaz pokud mozna co nejpresneji a nejpodrobneji, potom se muze zacit problemem nekdo zabyvat. Protoprosim preformuluj svuj uvodni prispevek do podoby, ktera bude jednoznacna a hlavne zodpoveditelna! Diky.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4508
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Díky všem co se ozvali.

Příspěvekod Honza2 » 09 říj 2004 (sob), 0:05

Zdravím všechny členy PVfree netu.Moc mne potěšilo že jsem dostal tolik odpovědí.Nečekal jsem,že se někdo ozve díky Vám všem.Platí ještě sobotní schůze v Hané v 16 hodin?
Honza2
 

Příspěvekod lyon667 » 09 říj 2004 (sob), 0:11

Ano, datum valné hromady je platné.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4508
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod catman » 14 říj 2004 (čtv), 10:40

2 Honza2: Jak jsi pochodil s nastavením toho tvého WiFI zařízení ?
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12207
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Správné nastavení

Příspěvekod evala » 02 srp 2005 (úte), 9:59

Po marných pokusech o připojení na Olomouckou se mi to konečně podařilo. DHCP servr mi odmítá přidělit IP adresu. Pomohlo až zadání IP adresy a masky podsítě v nastavení OvisLinku, kterou jsem obdržel v emailu od správce. Nerad bych, ale tímto nastavením někde jinde způsobil problém, můžu to tak nechat? :?:
evala
 

Příspěvekod catman » 02 srp 2005 (úte), 13:04

zavolej, probereme to po telefonu - večer 20-21 hod
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12207
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2


Zpět na Otázky a odpovědi - NEAKTUALNI-UZAMČENO !!

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron