prodloužení analogu přes VoIP

Telefonování v síti zdarma

prodloužení analogu přes VoIP

Příspěvekod Majky » 25 zář 2007 (úte), 10:47

--AL---[Ga]---[PCa]---......---[PCb]---[Gb]
|______a__________|.........|______b_____|

Zdravím, mám dotaz:"Jak prodloužit analogovou tel.linku přes Voip?"
Mám oblast a s analog.linkou(AL). V každé oblasti mám PC (PCa a PCb) které jsou propojené.
Jakou použít bránu Ga s připojením přes USB, abych mohl přijímat hovory v PCb pomocí nějakého SW+sluchátka? Nebo použít další bránu Gb + analog.telefon?
Předem díky :wink:
Uživatelský avatar
Majky
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 243
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod catman » 25 zář 2007 (úte), 14:17

na jedné straně je třeba VoIP brána a telefon, na primární straně je třeba převodník...mrkni na Joyce.cz ale čekej docela dobrou pálku. Jeden telefon se snad ani neoplatí takto protahovat.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Majky » 25 zář 2007 (úte), 18:35

Já jsem si představoval:
jako Ga např. toto http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=55618
nebo toto http://dlink.mironet.cz/dlink-dph50u-us ... p+dp68668/
nebo toto http://www.wifiobchod.cz/Skype-VoIP-gat ... _g413.html

jako Gb např. toto http://www.dxt.cz/?Mode=Sti&StiId=55239

a celé to propojit pomocí Skype...

Bude to funkční??? :roll:
Uživatelský avatar
Majky
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 243
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod catman » 25 zář 2007 (úte), 19:22

nebude, dovoláš se přes Skype jen z A do B, ale nikoliv na tu analogovou linku. Ta bude zvonit jen an tom místním adaptéru Ta je jen pro příchozí volání a ten adaptér reaguje na příchozí volání Skype nebo analog. ze skype na analog si nezavoláš.

Potřebuješ něco takového, ale se Skype to nezaměňuj http://joyce.cz/clanek.php?idclanek=254&typclanku=kat

Jiná věc by byla zapojit tu linku přes adaptér do PC, v něm mít nainstalovanou VoIP ústřednu, např. Asterisk a na jejím EThernetu poskytovat VoIP. Zda bude koncový VoIP telefon v lokální síti a nebo IPtunelem do Austrálie, to už je jedno. Může to být stolní telefon a nebo SW v PC.
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Majky » 26 zář 2007 (stř), 11:02

catman píše:nebude, dovoláš se přes Skype jen z A do B, ale nikoliv na tu analogovou linku. Ta bude zvonit jen an tom místním adaptéru Ta je jen pro příchozí volání a ten adaptér reaguje na příchozí volání Skype nebo analog. ze skype na analog si nezavoláš.

:oops: aha už chápu
catman píše:Potřebuješ něco takového, ale se Skype to nezaměňuj http://joyce.cz/clanek.php?idclanek=254&typclanku=kat

:cry: to je pálka ...

:idea: A co Linksys SPA3000, ten by myslím jako Ga použít šel ? :idea: http://www.wifiobchod.cz/good.php?goodId=450
catman píše:Jiná věc by byla zapojit tu linku přes adaptér do PC, v něm mít nainstalovanou VoIP ústřednu, např. Asterisk a na jejím EThernetu poskytovat VoIP. Zda bude koncový VoIP telefon v lokální síti a nebo IPtunelem do Austrálie, to už je jedno. Může to být stolní telefon a nebo SW v PC.

A jakou použít analogovou PCI s FXO portem (PSTN)?
Něco takového ... http://www.voipstore.cz/index.php?page= ... t&Itemid=1
Uživatelský avatar
Majky
Pisálek
Pisálek
 
Příspěvky: 243
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod catman » 26 zář 2007 (stř), 12:58

http://www.wifiobchod.cz/good.php?goodId=450 v posledním komentáři to borec popisuje, ale sám tomu příliš nevěřím...
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2


Zpět na Hlasová komunikace VoIP - (telefon)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron