Provoz a poruchy internetových bran - dostupnost internetu

Jak se dostat k internetu v síti PVFree.net

Příspěvekod Kvicala.R » 04 dub 2008 (pát), 6:48

Copak se děje, že mě brána na 80 nepustí ven? dopingnu, dns běží, ale stránky se nenačtou :( IGW Ohrozim...
Uvnitř sítě OK
Uživatelský avatar
Kvicala.R
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 1062
Registrován: 02 led 2006 (pon), 18:56
Bydliště: 10.133.23.19 :)

Příspěvekod » 04 dub 2008 (pát), 6:54

Kvicala.R píše:Copak se děje, že mě brána na 80 nepustí ven? dopingnu, dns běží, ale stránky se nenačtou :( IGW Ohrozim...
Uvnitř sítě OK

zas je plny /var mohlby nejaky spravce s pristupem na branu promazat?
Uživatelský avatar
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 773
Registrován: 19 pro 2005 (pon), 19:50
Bydliště: Vrahovická Prostějov

Příspěvekod ondrag » 04 dub 2008 (pát), 8:28

Pú píše:
Kvicala.R píše:Copak se děje, že mě brána na 80 nepustí ven? dopingnu, dns běží, ale stránky se nenačtou :( IGW Ohrozim...
Uvnitř sítě OK

zas je plny /var mohlby nejaky spravce s pristupem na branu promazat?


ok, opraveno... změním logování, squid/access.log měl přes 6GB
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8289
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Příspěvekod moogr » 04 dub 2008 (pát), 15:15

To je zajímavé, uz od vcerejsiho prichodu z prace mi nejde nic jineho nez port 80. Prohlizeni beznych nezabezpecenych stranek je ok, ale ftp, email, zabezpecene servery https vubec nebezi. Jen se semtam stalo, ze to bylo na chvili funkcni. ICQ momentalne jde, ted jsem prisel z prace, tak nevim, jak to s nim je, ale vcera fungovalo stridave oblacno, pripojeni vydrzelo tak 2 minuty a zase konec. Jinak port 80 (jediny funkcni port) mi jede celou dobu. To jsem pozoroval od 16:00, kdy jsem zasedl k pc az do zhruba jedenacte, kdy jsem ho opoustel..

Zajimave je i tohle. Nemuzu se dostat pres adresu 10.133.2.244 a pokazde mi to hodi vypadek uplne na nahodne adrese. Ping na www.seznam.cz vubec nejde (vyprsel casovy limit), pritom se mi stranka objevi cobydup.
Kód: Vybrat vše
Výpis trasy k www.seznam.cz [77.75.76.3]
s nejvýše 30 směrováními:

  1    < 1 ms    < 1 ms    < 1 ms  192.168.2.1
  2     3 ms     2 ms     2 ms  10.133.19.193
  3    23 ms     5 ms     2 ms  10.133.19.9
  4     4 ms     4 ms     4 ms  10.133.21.57
  5     4 ms     5 ms     3 ms  10.133.21.2
  6     6 ms     6 ms     8 ms  10.133.21.62
  7    10 ms     7 ms     9 ms  10.133.37.42
  8     6 ms     8 ms    11 ms  10.133.2.244
  9     *        *        *     Vypršel časový limit žádosti.
10  ^C

Výpis trasy k www.seznam.cz [77.75.76.3]
s nejvýše 30 směrováními:

  1    < 1 ms    < 1 ms    < 1 ms  192.168.2.1
  2    96 ms     3 ms     2 ms  10.133.19.193
  3     3 ms     3 ms    13 ms  10.133.19.9
  4    11 ms     4 ms     *     10.133.21.57
  5     7 ms     *        6 ms  10.133.21.2
  6     7 ms     5 ms    11 ms  10.133.21.62
  7    16 ms    12 ms    10 ms  10.133.37.42
  8    19 ms    24 ms    20 ms  10.133.2.244
  9     *        *     ^C

Výpis trasy k www.seznam.cz [77.75.76.3]
s nejvýše 30 směrováními:

  1    < 1 ms    < 1 ms    < 1 ms  192.168.2.1
  2     3 ms     2 ms     2 ms  10.133.19.193
  3     3 ms     *        8 ms  10.133.19.9
  4     8 ms     4 ms     4 ms  10.133.21.57
  5     *        8 ms     5 ms  10.133.21.2
  6     6 ms    15 ms     6 ms  10.133.21.62
  7    13 ms    13 ms     6 ms  10.133.37.42
  8    18 ms    13 ms     8 ms  10.133.2.244
  9     *        *        *     Vypršel časový limit žádosti.
10  ^C


Nevim, co bych dodal, hlavne jsem chtel vedet, kde je chyba, u me asi ne, bal jsem se, jestli nemam neco s routerem, ale kdyz jsem jej odpojil a zkusil zapojit kabel primo do tatoa pc, stejny vysledek..
Jinak tehle situace jsem si vsiml uz driv, ze sel jen port 80, vypadky byly treba i nekolikrat za hodinu, ale rychle to pak slo, tak jsem tomu nevenoval pozornost. To uz je ale nekolik dni zpet..
Omlouvam se za pripadny spam, nevim, jak to technicky upresnit, tak to musim takhle obkecavat :P
Naposledy upravil moogr dne 04 dub 2008 (pát), 16:15, celkově upraveno 2
moogr
 

Příspěvekod catman » 04 dub 2008 (pát), 16:03

ok, nakonec pak zkus napsat svoji IP adresu a můžeme začít hledat :wink:
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod moogr » 04 dub 2008 (pát), 16:15

Moje ip adresa: 10.133.19.195 :oops:
moogr
 

Příspěvekod catman » 04 dub 2008 (pát), 17:33

ok, povoleno, přístup jen na iGW Italská. Počítadla tě nabonzovala, že ojebáváš. Kdybys měl vše z DHCP, tak bys neměl tarfic na více bránách. Aź si přečteš pravidla a budeš je respektovat, tak to můžeme odblokovat a uštřit si práci :evil:
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod moogr » 04 dub 2008 (pát), 17:34

Pockat, pockat, nechapu, ja mam vse z dhcp. Jen za sosedovym asusem (ten funguje jako switch)mam router, kde jsou pripojeny dva pc, ale router prijima adresu pres dhcp Apcka. Router snad zakazanej neni. A zadny smerovani nastaveno nemam. Na routeru mam mac adresu stare sitovky, pres dhcp ap dostavam normalni ip adresu, kterou mam dostavat a router dava pres dhcp adresy memu a tatovemu pocitaci. Tak v cem je problem?
Naposledy upravil moogr dne 04 dub 2008 (pát), 17:42, celkově upraveno 1
moogr
 

Příspěvekod lyon667 » 04 dub 2008 (pát), 17:40

catman píše:Kdybys měl vše z DHCP, tak bys neměl tarfic na více bránách.


Prosim o vysvetleni teto vety.
Uživatelský avatar
lyon667
Emeritní správce
Emeritní správce
 
Příspěvky: 4508
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Somewhere out in space

Příspěvekod moogr » 06 dub 2008 (ned), 2:22

Tak nevim, co se deje, ale od odpolednich hodin, posledne jsem zaregistroval funkcnost tusim ve 13:00, pak jsem zapocal objizdeni rodiny, nefunguje absolutne nic krome stranek Pvfree. Posledni tracert jsem zaznamenal pres branu na Kostelecke..
Pres noc jsem stahoval BitCometem, asi v deset hodin jsem stahovani prerusil, vse bylo funkcni do udane odpoledni hodiny, pak nevim, prisel jsem az o pul osme vecer a to uz nic nefungovalo, pres tracert koncim na Kostelecke, tak nevim, jestli je problem s branou, nebo co se deje..
Mimochodem v hotsanic mam posledni trafic z prechodu uterka na stredu, jen tak pro zajimavost...
http://10.133.19.19/hotsanic/networks/i ... 9.195.html


IP 10.133.19.195

Kód: Vybrat vše
Výpis trasy k www.seznam.cz [77.75.76.3]
s nejvýše 30 směrováními:

  1    < 1 ms    < 1 ms    < 1 ms  192.168.2.1
  2     3 ms     2 ms     2 ms  10.133.19.193
  3     4 ms     2 ms     2 ms  10.133.19.9
  4     3 ms     3 ms     3 ms  10.133.21.57
  5     4 ms     3 ms     4 ms  10.133.21.2
  6     5 ms     4 ms     4 ms  10.133.21.62
  7     6 ms     5 ms     5 ms  10.133.139.17
  8     6 ms     5 ms     8 ms  10.133.37.62
  9     6 ms     6 ms     5 ms  ip.igw.kostelecka.pvfree.net [10.133.9.14]
10    10 ms     6 ms     5 ms  ip.nat.kostelecka.pvfree.net [10.133.254.2]
11     *        *        *     Vypršel časový limit žádosti.
12     *        *     ^C
moogr
 

Příspěvekod moogr » 06 dub 2008 (ned), 23:34

Ani dnes zadna zmena, jen se me to tentokrat snazi dostat pres Ohrozimskou branu, ale po ni jen vyprsel casovy limit. Cely den funkcni jen port 80. Uvidim zitra po prichodu z prace, pripadne napisi na mail spravcum a pokud ma nekdo pocit, ze odrbavam tracert a vyuzivam vsechny brany, neni problem to resit, samotneho by me zajimalo, jak je to mozne..
moogr
 

Příspěvekod Galileo » 07 dub 2008 (pon), 19:59

moogr píše:Ani dnes zadna zmena, jen se me to tentokrat snazi dostat pres Ohrozimskou branu, ale po ni jen vyprsel casovy limit. Cely den funkcni jen port 80. Uvidim zitra po prichodu z prace, pripadne napisi na mail spravcum a pokud ma nekdo pocit, ze odrbavam tracert a vyuzivam vsechny brany, neni problem to resit, samotneho by me zajimalo, jak je to mozne..

Po výpadku spoje na moravskou jedeš přes Ohrozim. Ve spojení s tímto
catman píše:povoleno, přístup jen na iGW Italská
vzniká současný stav.
Uživatelský avatar
Galileo
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 1838
Registrován: 09 pro 2004 (čtv), 15:42
Bydliště: Prostějov

Příspěvekod moogr » 07 dub 2008 (pon), 20:13

Aha :P Ted to na dve minuty slo a uz to zase nejede :(
moogr
 

Příspěvekod catman » 07 dub 2008 (pon), 20:20

povoleno
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12202
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod moogr » 07 dub 2008 (pon), 20:28

Diky, kdyby byl zase dojem, ze neco delam s branama, je treba to vyresit, protoze to umyslne nedelam a nechci, aby se to delalo samo :P
moogr
 

PředchozíDalší

Zpět na Základní informace o internetu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron