Ovislink WL-1120AP

Praxe, zkušenosti a dotazy - vše podstatné, co se týká použitého hardware
Pravidla fóra
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

INFORMACE OBSAŽENÉ V TOMTO VLÁKNĚ JSOU JIŽ V MNOHA PŘÍPADECH ZASTARALÉ.

AKTUÁLNÍ INFORMACE SI OVĚŘTE RADĚJI EMAILEM U SPRÁVCŮ

A NEBO PŘÍMO NA INFOLINCE 588 207 234

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Ovis odesel?

Příspěvekod Gerber » 30 dub 2005 (sob), 0:17

Zdravim, prosim kohokoliv o radu, mam nasledujici problem s Ovislinkem WL-1120AP. Po vcerejsim bezproblemovem brouzdani po netu jsem dnes vecer zapnul PC a spustil Explorer...a ouha, internet nejede. Jasne, predpokladal jsem vypadek signalu, jenze pri pokusu vlezt do konfig.menu Ovisu (rucni nastaveni IP na 192.168.100.100 + 255.255.255.0, nasledne do Exploreru zadani http://192.168.100.252) se mi toto nepodarilo. Restartoval jsem Ovis, ale opet zadanim adresy 192.168.100.252 nenaskoci konfiguracni menu, jak by melo. Ani restart celeho PC nepomohl. Vazne netusim, co s tim. Pokus vlezt do servisniho menu (....100.254) je stejne neuspesny. Pritom na IP .....100.252 bezproblemu dopingnu. Jenze menu se do prohlizece nenacte. Netusite nekdo, co s tim? Je Ovis porouchany? Jeste pro poradek: Nic jsem v posledni dobe na PC neinstaloval, nic neprenastavoval, naopak asi pred tydnem jsem se do konfig.menu Ovisu (chtel jsem se mrknout na silu signalu) jeste bezproblemu vyse popsanym zpusobem dostal. DIKY za jakkykoliv tip.
Gerber
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 47
Registrován: 14 úno 2005 (pon), 0:47
Bydliště: nám.Spojenců

Re: Ovis odesel?

Příspěvekod Karlos » 30 dub 2005 (sob), 0:22

Gerber píše:Zdravim, prosim kohokoliv o radu, mam nasledujici problem s Ovislinkem WL-1120AP. Po vcerejsim bezproblemovem brouzdani po netu jsem dnes vecer zapnul PC a spustil Explorer...a ouha, internet nejede. Jasne, predpokladal jsem vypadek signalu, jenze pri pokusu vlezt do konfig.menu Ovisu (rucni nastaveni IP na 192.168.100.100 + 255.255.255.0, nasledne do Exploreru zadani http://192.168.100.252) se mi toto nepodarilo. Restartoval jsem Ovis, ale opet zadanim adresy 192.168.100.252 nenaskoci konfiguracni menu, jak by melo. Ani restart celeho PC nepomohl. Vazne netusim, co s tim. Pokus vlezt do servisniho menu (....100.254) je stejne neuspesny. Pritom na IP .....100.252 bezproblemu dopingnu. Jenze menu se do prohlizece nenacte. Netusite nekdo, co s tim? Je Ovis porouchany? Jeste pro poradek: Nic jsem v posledni dobe na PC neinstaloval, nic neprenastavoval, naopak asi pred tydnem jsem se do konfig.menu Ovisu (chtel jsem se mrknout na silu signalu) jeste bezproblemu vyse popsanym zpusobem dostal. DIKY za jakkykoliv tip.


Sitovka musi met IP 192.168.100.250 a MASKU 255.255.255.0,jinak se do neho nedostanes.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Re: Ovis odesel?

Příspěvekod neighbour » 30 dub 2005 (sob), 1:09

Karlos píše:
Gerber píše:Zdravim, prosim kohokoliv o radu, mam nasledujici problem s Ovislinkem WL-1120AP. Po vcerejsim bezproblemovem brouzdani po netu jsem dnes vecer zapnul PC a spustil Explorer...a ouha, internet nejede. Jasne, predpokladal jsem vypadek signalu, jenze pri pokusu vlezt do konfig.menu Ovisu (rucni nastaveni IP na 192.168.100.100 + 255.255.255.0, nasledne do Exploreru zadani http://192.168.100.252) se mi toto nepodarilo. Restartoval jsem Ovis, ale opet zadanim adresy 192.168.100.252 nenaskoci konfiguracni menu, jak by melo. Ani restart celeho PC nepomohl. Vazne netusim, co s tim. Pokus vlezt do servisniho menu (....100.254) je stejne neuspesny. Pritom na IP .....100.252 bezproblemu dopingnu. Jenze menu se do prohlizece nenacte. Netusite nekdo, co s tim? Je Ovis porouchany? Jeste pro poradek: Nic jsem v posledni dobe na PC neinstaloval, nic neprenastavoval, naopak asi pred tydnem jsem se do konfig.menu Ovisu (chtel jsem se mrknout na silu signalu) jeste bezproblemu vyse popsanym zpusobem dostal. DIKY za jakkykoliv tip.


Sitovka musi met IP 192.168.100.250 a MASKU 255.255.255.0,jinak se do neho nedostanes.


musi mit jakoukoli ip ze serie 192.168.100.x a masku 255.255.255.0... ja toto resim uplnym resetem ovisu a naslednym nactenim config souboru s typickym nastavenim na moji sit... je to pro me nejrychlejsi cesta, jak na to...
jinak aby ses mohl dostat do konfig. menu ovisu, i kdyz ses v siti /10.133.x.x/, nastav si v menu ip adresu ovisu do tvaru 10.133.x.x, :!: ale pozor, at nekomu neseberes ip :!:
a doporucuju firmware 1.02g :arrow:
neighbour
 

Příspěvekod catman » 30 dub 2005 (sob), 7:13

v návodu, který jsem psal na http://cbprostejov.catman.info je jasně napsáno, že IP PC musí být 192.168.100.xx / 255.255.255.0 kde xx = interval [1:254 ] mimo 252(tu má Ovis]

Reset do továrního nastavení se provede tak, že se Ovis nejdříve vypne a zapne od napájení. Po cca 1minutě se pak stiskne a drží tlačítko RESET na zadní stěně. Po cca 20s se pustí, chvilku se nic neděje a pak proběhne reboot a jsou nastavena tovární nastavení - IP 192.168.100.252 / 255.255.255.0 mód AP, 11.kanál , DHCP a Spaning tree vypnuto .
IP pro Ovise nechat tovární, ale IP z rozsahu PVfree.net nastavit pouze v případě, že ji přidělil správce sítě ! NIKDO NESMÍ SVÉVOLNĚ SI BRÁT ADRESY !!!
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12206
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

diky, ale stale nic...

Příspěvekod Gerber » 30 dub 2005 (sob), 12:23

Kazdpadne diky za vsechny nazory, i ty ne zcela presne ;-). Takze... provedl jsem reset do tovarniho nastaveni podle navodu Catmana. Problem je ale i pote stale stejny. Pro poradek jeste jednou.... IP adresu v TCP/IP >> vlastnosti zadam jako: 192.168.100.xxx (davam vetsinou 100), masku: 255.255.255.0, nasledne po hlasce "k mistni siti pripojen" v Exploreru zadam http://192.168.100.252.....a nic. Nacita, nacita, ale konfiguracni menu Ovisu se neobjevi. (Pritom otevirani konfig.menu Ovisu jsem uz delal timto zpusobem xkrat - nedelam to poprve). Nejaky dalsi navrh krom navrhu na reklamaci? Co to sakra muze byt? Ze dne na den?!
Gerber
Newbie
Newbie
 
Příspěvky: 47
Registrován: 14 úno 2005 (pon), 0:47
Bydliště: nám.Spojenců

Re: diky, ale stale nic...

Příspěvekod Karlos » 30 dub 2005 (sob), 12:29

Gerber píše:Kazdpadne diky za vsechny nazory, i ty ne zcela presne ;-). Takze... provedl jsem reset do tovarniho nastaveni podle navodu Catmana. Problem je ale i pote stale stejny. Pro poradek jeste jednou.... IP adresu v TCP/IP >> vlastnosti zadam jako: 192.168.100.xxx (davam vetsinou 100), masku: 255.255.255.0, nasledne po hlasce "k mistni siti pripojen" v Exploreru zadam http://192.168.100.252.....a nic. Nacita, nacita, ale konfiguracni menu Ovisu se neobjevi. (Pritom otevirani konfig.menu Ovisu jsem uz delal timto zpusobem xkrat - nedelam to poprve). Nejaky dalsi navrh krom navrhu na reklamaci? Co to sakra muze byt? Ze dne na den?!


Treba jinej fw.Ale uz sem to taky videl,ze ze dne na den nesel.Ale vyreklamovanej byl do tydne.Zkus se na to pripojit wifi kartou,kdyz je ovis v tovarnim nastaveni.Jestli ti to pres wifi pujde a pres kabel ne tak reklamace.
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod neighbour » 30 dub 2005 (sob), 14:26

catman píše:IP pro Ovise nechat tovární, ale IP z rozsahu PVfree.net nastavit pouze v případě, že ji přidělil správce sítě ! NIKDO NESMÍ SVÉVOLNĚ SI BRÁT ADRESY !!!

jo, tak se omlouvam za mystifikaci :wink: :arrow:
neighbour
 

Příspěvekod Karlos » 03 kvě 2005 (úte), 22:20

catman píše:máte v menu DHCP rellay zadanou adresu DHCP serveru ( 10.133.17.1 , 10.133.21.1 ) a v menu TCP/IP-Basic zadáno SpaningTree:Enable ?
Edited 13:33 :
Stáhněte si firmware 1.02g nebo 3.00I http://www.inwifi.cz/stahnete-si/?k=39 a nahrejte ho tam, reset do továrního nastavení a pak to nastavte na požadované hodnoty.
Doporučuji domluvit se se správcem na přidělení IP adresy i pro toho Ovislinka, je s tím snadnější manipulace.


Tak sem to takhle zkousel a stejne me to nejde.AZ kdyz dam klonovani tak to jde. :?
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

Příspěvekod catman » 03 kvě 2005 (úte), 22:27

dovez to, nastavím ti to, aby to fungovalo
Uživatelský avatar
catman
Správce sítě PVfree.net
Správce sítě PVfree.net
 
Příspěvky: 12206
Registrován: 10 dub 2004 (sob), 21:21
Bydliště: Špály 2

Příspěvekod Karlos » 03 kvě 2005 (úte), 22:42

Tak sorry no.S fw 1.02G to jde.Zitra to zkusim jeste na okruzni.Protoze dneska sem se tam stim nemohl nejak domluvit,ani pripojit,pak IP nesla. :?
Uživatelský avatar
Karlos
Člen skupiny správců sítě
Člen skupiny správců sítě
 
Příspěvky: 7611
Registrován: 28 pro 2003 (ned), 12:27
Bydliště: V práci

napájení po UTP

Příspěvekod ka-spel » 13 kvě 2005 (pát), 11:42

Je možné u Ovislinku napájení po UTP?
ka-spel
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 3080
Registrován: 10 bře 2004 (stř), 10:06
Bydliště: náměstí Spojenců

Re: napájení po UTP

Příspěvekod KoNG » 13 kvě 2005 (pát), 15:53

ka-spel píše:Je možné u Ovislinku napájení po UTP?


tato věc je možná u čehokoliv akorát je potřeba spočítat si ztrátu na vedení ;)
KoNG
Diskutér
Diskutér
 
Příspěvky: 509
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Dolní, PV

Re: napájení po UTP

Příspěvekod ondrag » 13 kvě 2005 (pát), 15:56

KoNG píše:
ka-spel píše:Je možné u Ovislinku napájení po UTP?


tato věc je možná u čehokoliv akorát je potřeba spočítat si ztrátu na vedení ;)


a nebo postavit aktivní PoE
Uživatelský avatar
ondrag
Člen rady a skupiny správců
Člen rady a skupiny správců
 
Příspěvky: 8309
Registrován: 07 dub 2004 (stř), 23:36

Re: napájení po UTP

Příspěvekod ka-spel » 13 kvě 2005 (pát), 16:10

ondrag píše:
KoNG píše:
ka-spel píše:Je možné u Ovislinku napájení po UTP?


tato věc je možná u čehokoliv akorát je potřeba spočítat si ztrátu na vedení ;)


a nebo postavit aktivní PoE


Vezmu to konkrétně. Kamarád na Sídl. svobody 3/8 se chce připojit, ale bydlí v přízemí. Cca 8 pater nevím přesně. Je to ten prostřední výškáč za Hanou.
ka-spel
Grafoman
Grafoman
 
Příspěvky: 3080
Registrován: 10 bře 2004 (stř), 10:06
Bydliště: náměstí Spojenců

Příspěvekod Jiri.Hadas » 18 kvě 2005 (stř), 11:51

Jiri.Hadas
Pravidelný návštěvník
Pravidelný návštěvník
 
Příspěvky: 124
Registrován: 10 pro 2003 (stř), 11:15
Bydliště: Družstevní 11

PředchozíDalší

Zpět na Tech Hardware

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků